Wat heeft God in jouw leven gedaan? Dit is het jaarthema voor 2014-2015, gericht op pastorale zorg voor elkaar. Het komende seizoen willen we als kerk aandacht geven aan dit thema.

Op 19 oktober heeft dit thema in de morgendienst centraal gestaan. Kleine passage hieruit:

‘Wat heb jij daarmee nodig?’ Zo zou je kunnen reageren. ‘Waarom wil je dat van me weten?’ Eigenlijk is dat best een goede vraag. Je mag best vragen waarom iemand zoiets persoonlijks vraagt. En wat iemand daarmee kan. Maar zo’n reactie kan ook iets anders verbergen. Dat je eigenlijk niet goed raad weet met deze vraag. Misschien heb je geen idee wat God in jouw leven heeft gedaan. Heb je helemaal niet het gevoel dat God in jouw leven iets doet. Misschien denk je daar niet over na: je probeert gewoon als christen te leven. Misschien kom je bij nadenken niet verder dan een paar algemene dingen. Zoals: ik ben gedoopt, ik heb mijn gezondheid en contacten. Maar je hebt het gevoel dat er bij deze vraag iets meer verwacht wordt.

‘Wat heeft God in jouw leven gedaan?’ Waarom zou ik je dat vragen? Als ik daarover nadenk, dan merk ik een verlangen om iets te ontdekken van hoe God werkt. Ik vind het nooit zo gemakkelijk om te benoemen wat Gods werk is. En als jij daar wel iets over kunt vertellen, helpt mij dat misschien om God beter te leren kennen. Tegelijk ligt er achter die vraag nog een ander verlangen. Ik wil graag contact met je te maken op het niveau van geloof. Van hart tot hart met je spreken, zodat we elkaar kunnen bemoedigen en kunnen meenemen op weg naar het koninkrijk.

Doel: We willen met elkaar in gesprek komen, elkaar bevragen, elkaar bemoedigen.
Kortom samen, ouderen én jongeren, van elkaar leren.

Klik HIER voor de volledige preek die op 19 oktober 2014 is gehouden.

Klik HIER voor de volledige preek die op 26 oktober 2014 is gehouden.

Klik HIER voor de volledige preek die op 2 november 2014 is gehouden.

Op deze pagina komen de komende tijd meer items te staan.