Misschien is het iets voor jullie, om een kind in de leeftijd van 8 – 10 jaar , voor 7 weken een warm onthaal te geven. De stichting Hulp Tsjernobyl Kinderen haalt in 2019 voor de 7e keer een groep kinderen uit Wit Rusland.
Voor deze groep kinderen , die van 27 april tot 17 juni naar onze omgeving komen zoeken wij nog  gastgezinnen voor 3 kinderen.

In de periode dat de kinderen hier verblijven gaan ze overdag gewoon naar school en krijgen les van hun eigen Wit-Russische juf.  Die samen met een Nederlands sprekende tolk meereizen naar Nederland. Het gebied rond Tsjernobyl heeft nog altijd te lijden onder de gevolgen van de in 1986 ontplofte kerncentrale. Velen hebben nog gezondheidsproblemen mede ook doordat ze weinig groente en fruit eten en doordat ze weinig buiten komen. De kinderen zien vaak erg bleek. Artsen hebben aangetoond dat een verblijf buiten deze regio positieve gevolgen heeft voor hun gezondheid.  De kinderen die naar Nederland  komen zijn nog nooit in het buitenland geweest.  Kinderen van voorgaande jaren hebben nog steeds goede herinneringen aan de leuke tijd in Nederland en bij de meeste kinderen merk je ook dat het stimuleert om iets van hun studie en leven te maken! Mede daarom vind de Stichting het nog steeds belangrijk en noodzakelijk om de kinderen hier naar toe te halen.

Kunnen jullie voor  één of twee  kinderen voor 7 weken een warm thuis geven?
Onze ervaring is dat ook families zonder kinderen of waar de eigen kinderen al het huis uit zijn een enorm leuke tijd kunnen gaan krijgen met hun tijdelijke logees. Geïnteresseerden die nu alvast wat informatie willen of zich willen aanmelden kunnen een mail sturen naar [email protected] of neem telefonisch contact op met Ina Folkersma (0598-422783 / 06-52683720) of  Heleen Lok (0598-422701 / 06-36268341).
Veel informatie is ook te vinden op www.tsjernobylsiddeburen.nl