Als Commissie van Advies & Beheer krijgen wij met regelmaat de vraag wanneer wij beginnen met de verbouw van de hal en de ingang van de Kandelaar tot een multifunctionele ruimte. Een terechte vraag, want deze wens is al enige tijd geleden aan de CAB kenbaar gemaakt en het geld is ervoor gereserveerd.
Voor we aan deze klus konden beginnen wilden we eerst meer duidelijkheid hebben van de NAM inzake de aardbevingsschade aan de kerk en Kandelaar. De NAM heeft ondertussen de rapportage opgesteld, zodat de schades in kaart zijn gebracht. Ook heeft het CVW de kerk bezocht in verband met het versterkingsprogramma. Wat duidelijk is, is dat de Kandelaar wel schade heeft maar niet ingrijpend verbouwt hoeft te worden. Daarop hebben we besloten om een begin te maken met de verbouw van de hal tot een multifunctionele ruimte.
De eerste voorbereidingen zijn getroffen en een aantal voorafgaande projecten is bijna afgerond. Dit gebeurt voornamelijk op de donderdagavond en naast de bestaande onderhoudswerkzaamheden. De grote zaal van de Kandelaar is opgefrist. Er zijn nieuwe plafondplaten en energiezuinige ledverlichting aangebracht.
Het volgende project is het aanpakken van de ruimtes achter de ingang van de Kandelaar. We hopen hier D.V. in oktober mee te starten. De toiletgroepen worden opnieuw ingedeeld. De ruimte van het damestoilet zal worden gesplitst in een dames- en een herengedeelte, daarnaast zal het invalidentoilet ook worden voorzien van andere tegels en dezelfde uitstraling krijgen als de nieuwe toiletten. De ruimte van het huidige herentoilet wordt een ‘technische’ ruimte en het halletje tussen de beide deuren zal na de verbouwing voor het kopieerwerk worden gebruikt.
Tijdens de werkzaamheden aan het damestoilet zullen het invaliden- en het herentoilet ook voor de dames toegankelijk zijn. Kortom, in de komende tijd zal er weer hard gewerkt worden. Wellicht brengen de werkzaamheden ook enige overlast met zich mee, wij vragen hiervoor uw begrip.